AX3500 Current limit not working

12 years 1 month ago #29165578 by hzhang
AX3500 Current limit not working was created by hzhang
We are trying to limit the motor power (current) to keep our robot safe...

We have linked the AX3500 controller to the Roborun software, and set the Amps limit to 8, (the lowest possible setting). After puting load on the motor, the current can go up to 18A, shown from the run status tab. Is this a known issue? Any fix or workaround for it?

Thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 years 1 month ago #29171020 by cosma
Replied by cosma on topic Re:AX3500 Current limit not working
There was an issue with amps reporting on Roborun version prior 1.9d. It may be that this is what is causing what you observe.

Try installing the latest revision of Roborun and firmware <A href=" dev.roboteq.com/dev1/doclink.html " target=_blank> www.roboteq.com/doclink.html

Also, try setting different values of amps limits.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 years 1 month ago #29185400 by hzhang
Replied by hzhang on topic Re:AX3500 Current limit not working

Yes, we are using the latest firmware / roborun. But the current limit seems make no effect.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 years 1 month ago #29211100 by cosma
Replied by cosma on topic Re:AX3500 Current limit not working

We'll investigate and get back to you shortly

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 years 1 month ago #29264253 by cosma
Replied by cosma on topic Re:AX3500 Current limit not working
We cannot replicate your problem.

Make sure that after setting the new amp limit you save it to the controller.

Insert an amp meter between the battery ground and the controller and measure verify that the current measured by the amp meter is around the same as the one reported by roborun (within 10%)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.117 seconds