AX2500 Controller Help

15 years 3 months ago #5324789 by Clayton
AX2500 Controller Help was created by Clayton
<P style="MARGIN: 0px">Lets try this again,<BR><BR>Does anyone know where I can find the firmware version 1.3 for the AX2500 controller? Also, will the RoboRun v1.7 work with that firmware version?<BR><BR>Thanks,<BR>Clayton

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 years 3 months ago #5327368 by cosma

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 years 3 months ago #5333704 by Clayton
Replied by Clayton on topic Re:AX2500 Controller Help
<P style="MARGIN: 0px">Is that firmware version for the 2500 or the 2550, because I can not get it to work. If it is for the 2500 then I must be doing something wrong still, because I can not get it to save to the controller still. <BR><BR>Thanks,
<P style="MARGIN: 0px">Clayton

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 years 3 months ago #5350522 by cosma
Replied by cosma on topic Re:AX2500 Controller Help

V1.3 works for both the AX2500 and the AX2550. Please report where you are having difficulties: Cannot update the software, or the controller does not properly works with the new software.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 years 3 months ago #5363991 by Clayton
Replied by Clayton on topic Re:AX2500 Controller Help
<P style="MARGIN: 0px">I got the firmware to update, but am unable to communicate through rs232 using the hyper terminal. When I connect to the controller, I dont get a the message that the manual says you should get, all that I get is a repeating W, ie WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW<BR>WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW, etc.<BR><BR>When I try using RC to move the motor forward/reverse, I only get the forward signal, but no motor movement.<BR><BR>Any thoughts?<BR><BR>Thanks, <BR>Clayton

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 years 3 months ago #5371948 by cosma
Replied by cosma on topic Re:AX2500 Controller Help
<P style="MARGIN: 0px">If you get W's every second, this means that the controller is in RS232 mode with the watchdog enabled.
<P style="MARGIN: 0px">
<P style="MARGIN: 0px">If this happens after you uploaded the new software, this may be because you have not reset or powered down/up the controller prior to launching hyperterm.
<P style="MARGIN: 0px">
<P style="MARGIN: 0px">After resetting, you should read "no ctrl" on the display, indicating that the controller is in RC mode, waiting for a signal. When a valid RC signal is present, the "no ctrl" message disappears and you should be able to controll the motors.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 years 3 months ago #5442238 by Clayton
Replied by Clayton on topic Re:AX2500 Controller Help
<P style="MARGIN: 0px">Ok...I have gotten the software and firmware versions to work, but now am unable to get the motors to operate on either channel in either direction. I am trying to control them using the hyperterm interface. The controller is getting the command(I can see that it is because the 7 segment display is changing, and I an getting a "+" after I send the command). Any help would be great!<BR><BR>Thanks, <BR>Clayton

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 years 3 months ago #5444663 by cosma
Replied by cosma on topic Re:AX2500 Controller Help

We will call you to help you directly.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.108 seconds