Firmware - no Status LED

4 years 4 months ago #29531585 by igor.stg
After the firmware is no indication Status LED. I wanted to put the previous firmware, but after the message - waiting for device restart ..- an error occurs. Rebooting does not change anything.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 4 months ago - 4 years 4 months ago #29531590 by niko
Replied by niko on topic Firmware - no Status LED
Hello Igor,

Most probably the controller is stuck. In order to revive it, connect to PC via serial (use a USB to RS232 adapter). Then in Roborun, go to the Console tab. Click on Update via COM port. Select the COM port manually. Then immediately after the programming starts, turn on the controller.

Programming should work.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 4 months ago - 4 years 4 months ago #29531600 by igor.stg
Replied by igor.stg on topic Firmware - no Status LED
Hi, niko.
I connected the controler via USB or RS 232 to PC COM port. Start firmware also turned on the controler. Stats LED no indication.
I mean a LED on the controler case.
Power - On
Status - Off
USB - Off
If you mean to connect USB (controler) via COM port (PC) that I didn't do it yet. I need the adapter.
You don't think, what the controler failed during firmware ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 4 months ago #29531603 by niko
Replied by niko on topic Firmware - no Status LED
I suppose not during firmware. Maybe something happened during firmware update. Connect via com port and do the steps I mentioned in previous post.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 4 months ago #29531604 by igor.stg
Replied by igor.stg on topic Firmware - no Status LED
Yes, I mean it. Maybe something happened during firmware update.
All previous recommendations made.
The console has (been) active lines - Update Power Unit Logic - how it will affect the situation.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 4 months ago #29531619 by igor.stg
Replied by igor.stg on topic Firmware - no Status LED
hello again,
I still wanted to clarity: after multiple attempts to update the firmware, reboot the controller, the situation has not changed - Satatus Led no indication. Could be damaged hardware, which I can not influence. And what to do in this case.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 4 months ago #29531621 by niko
Replied by niko on topic Firmware - no Status LED
Hello Igor,

Did you do it via RS232?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 4 months ago #29531622 by igor.stg
Replied by igor.stg on topic Firmware - no Status LED
Hello niko,

I've done it many times

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 4 months ago #29531623 by igor.stg
Replied by igor.stg on topic Firmware - no Status LED

File Attachment:

File Name: connection.zip
File Size:1,427 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 4 months ago #29531625 by niko
Replied by niko on topic Firmware - no Status LED
Igor,

we need to make sure that you followed the process correctly. Did you restart the controller at the reseting the controller part?

If still it does not work, let's see it together with teamviewer. Install teamviewer and send id and password in This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.115 seconds