Com port/ cable issue

15 years 2 months ago #5326566 by Darrell
Com port/ cable issue was created by Darrell
I've got a cable running via gender changer from Roboteq to the DB15 on my laptop.
I normally run my complier off this port (DB15). I tried running the Roborun and it tells me Com1 is being used or unavailable. No other programs are running. I only use the PC for coding so they're not my strong suit. Any suggestions on what I could try to get the Roboteq communicating with this laptop? I thought about trying a DB9 to USB adapter but they're pricey and I don't see that option on the Roborun GUI anyway. Thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 years 2 months ago #5327348 by cosma
Replied by cosma on topic Re:Com port/ cable issue
<P style="MARGIN: 0px">First check if the COM1 port is available at all in your system. Use the System control panel and click on Device Manager. Click on Ports. You will see the list of the installed ports.
<P style="MARGIN: 0px">
<P style="MARGIN: 0px">If you have COM1 but Roborun says it is not available, there may be another program using it in the background. For example, the Palm Pilot synchonisation utility would do that.
<P style="MARGIN: 0px">
<P style="MARGIN: 0px">Also, if Roborun terminates improperly, it may still be running in the background and if you re launc Roborun, the new copy will not be able to use the port.
<P style="MARGIN: 0px">
<P style="MARGIN: 0px">The USB to serial adapters will work fine (at least most of them do). After installing one of these, you will need to tell Roborun to use the port number of that adapter.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 years 2 months ago #5336936 by Darrell
Replied by Darrell on topic Re:Com port/ cable issue

I ended up getting a DB9 to USB adapter and not it's working great. What a bugger just to configure a USB device on a PC. Thanks for your help! This is encouraging.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.201 seconds