Ax1500 Output D

14 years 6 months ago #10703217 by arlut
Ax1500 Output D was created by arlut
We recently acquired an Ax1500 marked "2006 Rev 2.0". It appears to work nicely for most of the tasks we've used it for, but we've run into issues with Output D (the low-current digital output). Setting that output to "on" via RS-232 (command "!D") returns an error ("-") response; turning it on via Roborun GUI tool triggers the "communcation error" label. In both cases, its output is stuck at 2.5V regardless of the commands sent.

Output C appears to work correctly.

Another point of confusion is that the pinout label on the board lists pin 12 (Output D) as "Ana4", when it seems like it should say "OutD" (just as pin 1 is listed as "OutC").

Has the behavior relating to this output changed for the 2006 revision of this board? While it's possible (although unlikely) that our board has been damaged in a way that only affects this single output, it's strange that the RS-232 !D command would be rejected as well (and not the !d command).

Thank you for your help,

--
Bryan Silverthorn

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 years 6 months ago #10718508 by cosma
Replied by cosma on topic Re:Ax1500 Output D
<P style="MARGIN: 0px">This is an undocumented change on the AX1500.
<P style="MARGIN: 0px">
<P style="MARGIN: 0px">Output D was very seldom used while we have had numerous requests for additional analog inputs.
<P style="MARGIN: 0px">
<P style="MARGIN: 0px">Output D is therefore no longer available. The AX1500 has two additional analog inputs but these are not visible until version 2.0 of the firmware due this summer.
<P style="MARGIN: 0px">
<P style="MARGIN: 0px">The AX1500 manual innacurately presents that out D is available. We understand that this may cause problems to users who need this output. Please let us know if this is the case for you.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.080 seconds