Brushless Motor control using HBL2350

9 years 2 months ago #29525845 by bshan
Hi I am currently using HBL2350 to control 2 motors. Currently I met a few issue which is
1) I could not perform seperate motor control as when i speed up one motor, two motor start running
2) Does the motor controller need to calibrate the brushless motor?

Hope that someone can reply me on this. Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

9 years 2 months ago #29525847 by roboteq
Replied by roboteq on topic Re:Brushless Motor control using HBL2350
Make sure the controller is not configured in mixed mode. Reset the controller to defaults using the button in the Config tab of the PC utility.

Test your motors using the PC utility.

There is no motor calibration needed

Please Log in or Create an account to join the conversation.

9 years 2 months ago #29525849 by bshan
Hi Thanks for the reply. However, when i changed to seperate mode... the motor could not move... it jerk once and stalled..... when i change to mixed mode, both motor can run but when i stop it, it goes over current and the controller E-stop the motor.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

9 years 2 months ago #29525853 by roboteq
Replied by roboteq on topic Re:Brushless Motor control using HBL2350
Try to first make each motor run while in separate mode. Make sure that you dont have some wires mixed up, i.e have all wire for motor 1 going to motor 1, same for motor 2.

Enable the mixed mode only when motors run smoothly in both directions in separate mode.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.168 seconds