USB Not Working

4 years 7 months ago #29531706 by djyelee
USB Not Working was created by djyelee
I have been using USB for communication with SDC2130 for a long time without any issues. However, it just happened now that the COM port (through USB) disappeared and it showed as STM32 DFU under Other Devices in Windows 7 device manager. Any idea how to get it back?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 7 months ago #29531710 by djyelee
Replied by djyelee on topic USB Not Working
Here is more detail information.

I have been controlling SDC2130 from Windows 7 64-bit PC through USB for several months without any problems. Today, it lost the USB connection and the COM port for the device disappeared. Instead of the COM port, it showed up as STM32 DFU in Device Manager. I downloaded the latest RobotRun (released in October, 2015) and the latest firmware (SDC21XX-Firmware-Update-v15-100115.zdfu). I used DFULoader to successfully upgrade to the new firmware. After that, the STM32 DFU disappeared and changed to "UnKnown Device" in the Device Manager. The PC is now unable to connect to the device.

Any ideas how to recover from this problem? Please help. Thanks.

djyelee

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 7 months ago #29531711 by LROBBINS
Replied by LROBBINS on topic USB Not Working
One thing to try, just in case the problem lies in your PC rather than the Roboteq. With the Roboteq disconnected, completely shut down the PC and then do a cold re-start. This will force Windows to do a fresh look at its driver store when you next connect the controller. Ciao, Lenny

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 7 months ago #29531712 by djyelee
Replied by djyelee on topic USB Not Working
I did reboot the computer a couple of times but it still showed "Unknown Device".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 7 months ago #29531720 by niko
Replied by niko on topic USB Not Working
Hello,

What is the status LED pattern? Can you connect via RS232?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 7 months ago #29531724 by djyelee
Replied by djyelee on topic USB Not Working
LED seems to be indicating idle (half time in and half time off). I tried RS232 and it worked. However, I have four devices in my system. USB is probably easier than RS232. Is there a way to get the USB mode back? The other board is just stuck in the DFU mode doesn't matter how many times I update the firmware.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 7 months ago #29531729 by niko
Replied by niko on topic USB Not Working
Since this happens only to one controller (so there is no problem with your PC), from your description I can tell that there is a hardware problem, with USB broken. Please e-mail to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in order to give you details concerning the options you have for repair or replacement.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 years 11 months ago #29533217 by wben
Replied by wben on topic USB DRIVER ISSUE
i have faced this problem . when i converted from windows 7, to windows 8 OS by I installed latest USB drivers from driver basket website and it able to connect and work successfully. I got better performance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 years 11 months ago #29533218 by wben
Replied by wben on topic USB DRIVER ISSUE
Latest USB drivers

wben wrote: i have faced this problem . when i converted from windows 7, to windows 8 OS by I installed latest USB drivers from driver basket website and it able to connect and work successfully. I got better performance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 years 11 months ago #29533219 by wben
Replied by wben on topic USB DRIVER ISSUE

wben wrote: i have faced this problem . when i converted from windows 7, to windows 8 OS by I installed latest USB drivers from driver basket website and it able to connect and work successfully. I got better performance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.135 seconds