Digital outputs on SDC2160 not fully closed in inactive state

1 month 1 week ago #29535112 by maple
We have LEDs connected between digital outputs and +24V supply voltage. DOUT1/2 are configured with "active level: low".
When outputs are active the LEDs are fully lit. When outputs are in the inactive state there is about 13V voltage on the LEDs, resulting in very faint glow.
Why are output FETs not fully closed and can this be fixed somehow?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 weeks 3 days ago #29535142 by Cherny
Anybody else has this problem?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 weeks 3 days ago #29535143 by Athanasios
Hi Maple,
can you please provide a wiring diagram ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 weeks 3 days ago #29535144 by Cherny
There are no wiring. Try the following. Connect 24V to controller and measure voltage on DOUT1 and DOUT2. In our case it is not zero.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 weeks 2 days ago - 2 weeks 2 days ago #29535145 by maple

Athanasios wrote: Hi Maple,
can you please provide a wiring diagram ?

Here it is.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 week 3 days ago #29535169 by Athanasios
Hi Maple,
can you please let me know which firmware you are using?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 week 3 days ago #29535171 by maple

Athanasios wrote: can you please let me know which firmware you are using?

FID=Roboteq v1.8d SDC2XXX 1/8/2018

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 days 2 hours ago #29535182 by maple
To answer my own question, the controller uses MOSFET (1NV04DP) with very high leakage current, up to 75uA. This is sufficient for most LEDs to dimly glow.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.176 seconds