RIO PC Configuration Utility won't start

6 years 7 months ago #29529103 by tony@g-eye.com
I have installed the "RIO PC Configuration Utility" several times on a WIN7 and WIN8 computer unsuccessfully and receive the following "Unhandled Exception Occurred" each time on both computers. The text of the error is:

An error occurred creating the form. See Exception.innerException for details. The error is: Class not registered (Exception from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)

there is more but I can't copy and past it.

NET Framework is up to date on both machines.

thanks for any help.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 7 months ago #29529128 by Griffin Baker
Replied by Griffin Baker on topic RIO PC Configuration Utility won't start
You can do a screen capture by pressing the alt + prtScn. The prtScn is located near the top right side generally near the backspace key on the keyboard.

Then open up paint or a microsoft word document and do a ctrl + V. The screencapture should populate.

Does this error occur when opening the utility or when you connect the Rio to the utility?

I have v.9/24/13 date code in mine and it does open without that error as does my laptop with windows 8 in it. I have not yet connected the Rio to the pc.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 7 months ago #29529129 by Griffin Baker
Replied by Griffin Baker on topic RIO PC Configuration Utility won't start
One other thing to point out. Before this was installed, I had made sure the computer allowed me to force unsigned drivers.

If you haven't done so, try uninstalling the utility, and then set up your computer for it to allow unsigned drivers, and then reinstall the utility.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 7 months ago #29529130 by tony@g-eye.com
attached is a screen capture of the errors i receive on the Win7 machine. They look like the same ones i get on the Win8 machine. i haven't had time to look into the potential unsigned drivers problem.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 7 months ago #29529131 by Griffin Baker
Replied by Griffin Baker on topic RIO PC Configuration Utility won't start
Try this installation file. It's not much older, but it is what is installed on my pc.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 7 months ago #29529142 by tony@g-eye.com
thanks --- your older rendering of the Configuration Utility works on both the Win7 and Win8 machines.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 7 months ago #29529144 by Griffin Baker
Replied by Griffin Baker on topic RIO PC Configuration Utility won't start
I did uninstall the one I had and upgraded to the latest and that opened up and worked for me. The one I uploaded here may have installed the missing file(s) the newest one was looking for and did not get removed in the removal thus allowing for the latest one to install properly.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 7 months ago #29529145 by tony@g-eye.com
I installed the new version over the older version of the Configuration Utility and it works for both Win7 and Win8. Thanks for the help.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

5 years 8 months ago #29530262 by mjepson
I'm having the exact same problem with v. 1.0, 27 september 2014. I have tried running it as administrator, but that doesn't help.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

5 years 8 months ago #29530263 by mjepson
The older version works though. Shame that the new version still isn't fixed for Win8.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.118 seconds