Microbasic Transfer

6 years 1 week ago #29529588 by karman
Microbasic Transfer was created by karman
Hi,

Seeing the PC utility is not working is there any other way to transfer Microbasic Code to the Rio ?

Thanks
L:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 1 week ago #29529590 by Griffin Baker
Replied by Griffin Baker on topic Microbasic Transfer
Which one did you use?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 1 week ago #29529594 by karman
Replied by karman on topic Microbasic Transfer
Rev 1.2 1/4/14
all is fine until you click on scripting tab then just says, sensor lost and below in the log screen

only way to get things going again it to power of the rio and power on again. No even minicom gets response
!r 0
+
# C
?trn
TRN=RCB100M:RIOAHRS
?FID
FID=Roboteq v1.3 RIOAHRS 03/17/2014
# C
|~
|~=EE:0:3

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 5 days ago #29529604 by karman
Replied by karman on topic Microbasic Transfer
Bump

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 5 days ago #29529605 by mygoggie
Replied by mygoggie on topic Microbasic Transfer

karman wrote: Rev 1.2 1/4/14
all is fine until you click on scripting tab then just says, sensor lost and below in the log screen

only way to get things going again it to power of the rio and power on again. No even minicom gets response

!r 0
+
# C
?trn
TRN=RCB100M:RIOAHRS
?FID
FID=Roboteq v1.3 RIOAHRS 03/17/2014
# C
|~
|~=EE:0:3


Please sort this problem out as our development program is now standing as we cannot upload the Microbasic code. OS = Windows 7 and Raspberry has latest firmware installed. We have tried with other RPIs as well with the same issue.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 5 days ago #29529606 by roboteq
Replied by roboteq on topic Microbasic Transfer
Are you connected to the rio via USB or Serial?

If USB, try makeing a cable and use serial. Serial is always more robust.

When clicking on the script tab, the utility asks RIO to dump the list of all supported commands and queries.

It sends |?, |!, and |~. Try to send these from the console and see which cause the controller loss and where.

We will also do some testing on our side.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 5 days ago #29529607 by karman
Replied by karman on topic Microbasic Transfer
From the Raspberry using riocom:

|? => B:0:5

Then no more response

Unable to make up RS232 cable as I don't have the components or time.

L:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 5 days ago #29529608 by karman
Replied by karman on topic Microbasic Transfer
|!=B:0 .. Then no response

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 5 days ago #29529609 by karman
Replied by karman on topic Microbasic Transfer
|~=EE:0:3 => no response

so basicly all of them cause rio to hang

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 5 days ago #29529610 by roboteq
Replied by roboteq on topic Microbasic Transfer
We can see the problem. We'll address.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.183 seconds