Menu

Topic-icon SDC2130 how to check work with pulse signal?

More
8 years 1 week ago #29526839 by crazyigels
Hello All.
In my system i use LINAK linear drive with analog position feedback.
I connect position feedback to ANA1 pin and switch motor 1 Output to Closed Loop Position. Also i config Ain1 as Feedback1.

If i use slider from Run Tab of Roborun+ software - everything work fine.

Also i connect pulse signal from external generator to pin 4 (DIN1 / RC1) signal.
Pulse have parameters: frequency: 60 Hz, amplitude 5 V, variable duty cycle.

Also i set Command Priorities Priority1 to Pulse
Pulse inputs Pin1 Capture type DutyCycle
Input use: motor command 1

Saving setting to controller.
And nothing work after i disconnect USB cable.
I try change duty cycle on generator - any kind - LINAK still and don\'t move.

Whats i do wrong?

Thanks.
Sorry my bad english.
i from Russia.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • roboteq
  • roboteq's Avatar
8 years 1 week ago #29526841 by roboteq
Replied by roboteq on topic SDC2130 how to check work with pulse signal?
reset to factory default

Then, on roborun+ check that you see pulse measured in the Pulse Inputs box in the Run tab.

Note that if the input is configured for Pulse Width, in capture type, it will give you a value only if the pulse is high for a minimum of around 800us and a max of around 3000us. You will see 0 for any shorter or longer pulse.

If so, change to different capture type, like Frequency or Duty Cycle.

If you see a value, and if that Pulse input is configured to be a Command, then if you click on the \"Mute\" checkbox, the pulse will become the new source for the command: you will see the Status LED on Roburun change from Serial to Pulse.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #29526843 by crazyigels
i have Short Detected status led flashing....

Led switch on and switch off with frequency at 1 Hz...

But motor work under roborun+ in any mode from slider at RUN tab.
And i see pulses in Pin1

But nothing change if i try to reboot software, restart controller :(

I have 4 unit SDC2130 with same trouble :(

Whats wrong?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #29526845 by crazyigels
Please tell - how long must be status led turned on and off on different pattern?
I don\'t understand whats type of code show on my controller...

On Run Tab i don\'t see any error.

I see DIn1 active and pulse parameters in range
But nothing move :(

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #29526847 by crazyigels
So i reset all to defaults, use default cable to connect to my RC radio receiver.

On RUN screen i set mark to mute.


And in Status zone - Pulse control not on :( And motor command not change if i move stick on RC command unit but Pin1 change....

Something wrong with setting?
Or this is malfunction inside of my SDC2130 unit?

May be i need software update or something else?

I really lost with this trouble and i have brain crash :(

Also i add profile from my SDC unit.
please help.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #29526849 by crazyigels

Attachment Profile-eaeec44adaaa3188067d6182137234a7.zip not found


Here is the profile.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • roboteq
  • roboteq's Avatar
8 years 1 week ago #29526851 by roboteq
Replied by roboteq on topic SDC2130 how to check work with pulse signal?
Your profile file shows that you have Pulse Input 1 as command for motor 1, and Pulse Input 2 as command for motor 2.

Your screen shot shows that you have a pulse signal only on Pulse input 1.

Apply a RC channel also on pulse input 2.

Otherwise, configure pulse input 2 as \"disabled\" and \"no action\"

If the pulse can be measured, like it is in your case, this means the board and the firmware work.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.105 seconds
Go to top