Cycling Buffer send stops

4 years 11 months ago #29531354 by ScallogTeam
Hi,
We acquired a mdc2230 firmware v15.

We communicate in RS232 with a microcontroller who drive the roboteq. When we
initialize the system , we send the following commands to the roboteq.
 _serialMotor.print("^ECHOF 1\r");   // ECHO OFF
 _serialMotor.print("^RWD 100\r");   // Watchdog @ 100ms
 _serialMotor.print("^BLSTD 0 1\r"); // Enable stall manager


 _serialMotor.print("# C\r");     // Clear telemetry buffer
 _serialMotor.print("?V\r");      // Fill telemetry buffer with battery voltages
 _serialMotor.print("?C\r");      // Fill telemetry buffer with odometry counter values
 _serialMotor.print("# 5\r");     // Execute telemetry buffer every 5ms (frames are send sequentially)

at this point, the mdc2230 starts to "stream" the V and C frame every 5ms. All is ok.

I now send a new request with status and fault frames but when I send it, it blocks my other telemetry loop.
 _serialMotor.print("?FS\r");     // Request status frame
 _serialMotor.print("?FF\r");     // Request fault frame

Have you got an idea who could possibly cause that ? and maybe how to fix it ?

Best regards

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 10 months ago #29531413 by niko
Replied by niko on topic Cycling Buffer send stops
Hello,

you cannot fix it. A query telemetry stops by another query as well.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.089 seconds