Menu

Topic-icon HBL1650 fault UnderVolt

More
1 year 7 months ago #29533368 by demon333
I have HBL1650 stoped working after 2 years with fault undervolt. In roborun chanel with controller volt show 13.4
I tryed update the firmware still not working.What i have to do?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 7 months ago #29533369 by blake
Replied by blake on topic HBL1650 fault UnderVolt
Please share a screenshot of the Run tub of Roborun+ when the controller is connected and powered on. Please drop down and select Battery Volts and Controller Volts in the capture window to show these in the screenshot:



Please also attach your motor controller configuration file (Configuration Tab > Save Profile to Disk)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 7 months ago #29533372 by demon333
Replied by demon333 on topic HBL1650 fault UnderVolt

How to attach profile?It's XML file
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 7 months ago #29533373 by blake
Replied by blake on topic HBL1650 fault UnderVolt
Put it in a .zip file then you can attach the .zip. Otherwise you are welcome to send it directly as a .xml to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 7 months ago #29533374 by blake
Replied by blake on topic HBL1650 fault UnderVolt
Please also include the screenshot in your .zip because the attachment you made is too small I cannot expand it to see it

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 7 months ago #29533375 by demon333
Replied by demon333 on topic HBL1650 fault UnderVolt
sent it by e-mail...have no ZIP but RAR only

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 7 months ago #29533376 by blake
Replied by blake on topic HBL1650 fault UnderVolt
Received, thank you.

The reason you are getting the UnderVolts fault is because you do not have your battery connected to VMOT. You need to connect at least 12V to VMOT which is the thick red wires on your controller

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 7 months ago #29533377 by demon333
Replied by demon333 on topic HBL1650 fault UnderVolt
The problem is that the wire is connected and the voltage on him was 14.5Volts during runing engine.System built several years ago and worked fine until now.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 7 months ago #29533378 by blake
Replied by blake on topic HBL1650 fault UnderVolt
Please use a volt meter to test the voltage at the contact point of the VMOT wire (red) and your battery. If this point measures 14.5V then it is likely that there is a damaged component in the motor controller.

The HBL1650 is a discontinued controller, it has been replaced by our HBL1660. If the controller is damaged then it will be covered under our extended warranty. Under this warranty we can replace the controller with a new one at a fixed fee of 50% of the controller cost.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 7 months ago #29533379 by demon333
Replied by demon333 on topic HBL1650 fault UnderVolt
I sent some screenshots and wiring diagram. What is the status on motor Stall mean? I have the main power off by the relay which under control Dout-4.But have know idea why it's happened.Don't see any faults and see only motor Stall status

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.454 seconds
Go to top