Menu

Topic-icon FBL2360: High No-load current, and non-working FOC

More
1 year 6 months ago #29533665 by HarryDB
I purchased a FBL2360 a few weeks ago for use with a Torque 6374 190KV motor for use in an autonomous vehicle application, but I am experienceing some problems getting tho motor to commutate correctly, as with trapezoidal commutation it draws 12.5A@44V when at maxium speed under full load. I know that this way way too high as when I run it in sensorless mode I can get it to spin just as fast, but draw only 2.1A.

I have watched and followed your youtube guide on configuring the hall effect sensors and went through all 36 possible combinations. For each combination of motor leads (U, V, W) I was able to find one hall configuration that span well and in the correct direction as indicated by the Hall counter. In this configuration thought the motor sounds a bit weird (See here ) and draws too much current, as mentioned earlier. In addition to this when I try FOC mode, I can't seem to get the motor to commutate at all, no matter what gains I try. I even hooked up a scope to the output when in trapezoidal mode, and it looks like the controller has the correct trapezoidal shape as mentioned in your datasheet ( skip to 20s in here , sorry about the appalling scope).

Can anyone here help me troubleshoot what might be the issue here?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Gabriel_Isko
  • Gabriel_Isko's Avatar
1 year 6 months ago #29533670 by Gabriel_Isko
Replied by Gabriel_Isko on topic FBL2360: High No-load current, and non-working FOC
We have had success helping another customer with this setup using some beta firmware features. Go ahead and email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. and we will assist from there.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.118 seconds
Go to top