Menu

Topic-icon HLB1672 and Roborun+ issue

More
2 years 2 months ago #29532942 by jppedroni
I'm using Roborun to configure a HLB1672 in Closed Loop Count Position mode. It works great, if I send !P commands via the console tab the motor responds as expected.
Nevertheless, when I click on the scripting tab the motor starts spinning wildly until the Emergency stop button is pressed.

Any thoughts?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 2 months ago #29532943 by blake
Replied by blake on topic HLB1672 and Roborun+ issue
Hello, thank you for reporting this issue to us.

In order to be able to test and replicate on our side will you please attach your configuration file here or send it to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Configuration > Save Profile to Disk). Also please tell me which version of firmware is currently loaded to your controller. The firmware version will show in the bottom right corner of the Roborun+ window when the controller is connected, please include the version number and date.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 2 months ago #29532946 by jppedroni
Hello Blake,
Thanks for your quick response.
Driver’s model is HBL1672. Firmware version: v1.5 RCB500 10/01/2015.
Roborun+ version: Rev 1.7 10/27/2016.
The motor is a Faulhaber BLDC model 4490 H 024 BS. Attached to the motor is a HEDS 5540 encoder which is used as feedback sensor.
I attached the configuration file and a video that shows the issue.
The commands I’m using in the video are:
!C 1 0
!P 1 1000
!P 1 0
As you can see, the driver responds correctly to the commands sent from the console tab, and changes its beahviour when moving to the scripting tab. When I change tabs the motor begins spinning, so I have to hit the Emergency Stop button in RoboRun+ to stop it.
After stopped, I send the !C 1 0 command to reset the encoder and hit Resume, and the system goes back to normal operation.
I noticed that, when moving from the console tab to the scripting tab and back, a series of lines appears in the “in data” textbox. I’m also attaching that log.
Hope you can help me with this…
Regards,
Juan

File Attachment:

File Name: Roboteq.zip
File Size:7,194 KB
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 2 months ago #29532948 by blake
Replied by blake on topic HLB1672 and Roborun+ issue
Thank you for sending that info. First thing is that you have an outdated firmware version on your controller. Please first try updating the firmware on your controller to our latest release, it is available on our website, it will be the HBL16XX firmware file:

dev.roboteq.com/dev1/index.php/support/downloads


If the issue persists after updating the firmware please let me know.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 2 months ago #29532951 by jppedroni
I'm using Windows 10 and the DFU drivers provided with Roborun+ software are not compatible with this version. Windows won't install it because it has no digital signature.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 2 months ago #29532953 by jppedroni
I managed to update the driver's firmware installing Roborun+ in a Win XP environment.
Problem solved!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: tonysantoni
Time to create page: 0.105 seconds
Go to top